På led

Nej jag är verkligen missnöjd med söndagens lektion, nu kände jag mig verkligen som en superkass ryttare men främst undrar jag vad det var med hästen jag red. Hon var så go och mysig i boxen, jättesöt och rar förutom att hon typ hela tiden stod och sparkade åt boxgrannen som brydde sig föga.
Sen var hon jättearg åt sadeln när jag skulle sadla och var lite öm i ryggen. När vi sen skulle gå ut ur boxen så började hon med att kasta sig bakåt, redan där började man ju fundera, sen när vi kom i ridhuset så vill hon på att börja med att lägga sig ner och jag tänker "men gud vad är det för fel, kolik eller vad??" men dom säjer att "hon brukar göra så". Jaha liksom. Hon provar även lägga sig en gång till när vi skrittar fram.
När vi sen börjar trava så springer hon bara och lyssnar inte på mig för fem öre, jag har ingen kontroll alls och hon är STENHÅRD i munnen. Det går allmänt skitdåligt och ridläraren som är ytterligare en annan (4 lektioner och 4 olika ridlärare) har oss att gå på led och ingen får bryta ut (?!!!!??!!??!!?) alltså hallå. Man ska reglera avstånden på andra sätt men på led är det som gäller trots att man har ett helt jäkla ridhus till förfogande.
Jahapp.
Efter ett tag så får pållen ett bockanfall och där blir jag riktigt rädd och frågar ridläraren om det är nått fel på hästen. Det visste hon inte.
Nå vi står stilla i mitten en stund och sen bestämmer jag mig för att prova igen. Blir hängandes i tyglarna på stackars hästen men till slut får jag iaf någon slags kontroll och kan reglera henne iaf lite grann och när jag fick bli tät hästen så lugnade hon ner sig lite och kände väl inte att hon behövde springa ikapp med den framför och ha en i baken hela tiden. Jag sket även i påradridningen på slutet, vilken idiotisk idé. Och det är den ridläraren vi ska ha hela vårterminen.
Nej missnöjd. Stackars pållahäst och jag vill bara tillbaka och få revanch, så där jäkla dåligt ska det bara inte gå.
Jag har dessutom skitont i nacke, axlar och huvud efter den dragkampen.
Inte bra alls.
 
Var ju även och hälsad epå min man i söndags, det var länge sen, oj vad roligt det var. Han var så glad och hummade och puttrade och buttade och hummade och så tog vi en liten promenad för det var ju skitfint väglag i söndags även för en barfota häst och jag fick småspringa för att hinna med gammelman. Herregud vad han var pigg och glad och busig.
Hjärtat
Finaste Leif. Var förbi idag också och klappade lite.
 
Igår ösregnade det precis hela dagen (helvetsjävlaskitvinter) så vi gjorde inte så mycket. Kurade inne i bodan och såg film. Vi han med 22 jump street, Divergent och Maleficent. Alla tre helt okej filmer där dom två senare var av det bättre slaget. Inte illa 3 av 3, annars tycker jag att de flesta filmer nu mer är enbart skräp.
Ganska mysigt ändå med en sån dag faktiskt men detta väder gör ju att man vill hänga sig.
 
Idag hade ju all snö regnat bort men så även den mesta isen så vi tog en promenad med Stråla och Skorpan i skogen.
 
Och nu har vi vinkat av Therese. På återseende.
3 kommentarer
Ann

men gud. låter ju som att det är både ett & två fel med den stackars hästen :(

Svar: Jo jag skulle tro det.
Stjärnstrålar

Therese

Det blev som vanligt trevligt men för kort och synd vädret var skit men som sagt det blev en trevlig mysdag med bra filmer, inte dumt det heller.

Svar: Absolut inte =)
Stjärnstrålar

Tiger

Men ugh, låter som en olycklig häst? Ont? :( Å att ha flera olika ridlärare skulle jag ju tycka kännas knepigt då kontinuerligheten och feedbacken över tid från en och samma person som följt ens utveckling är det bästa. :/ Alltså för att få ut så mkt som möjligt av de pass man betalar för?

För övrigt bra att du känner ny-häst-lusten och är det dressyr du längtar efter bör väl kusen ha kapacitet och ridbarhet för det? Tycker du ska unna dig det, ja! :D

Svar: Troligtvis ja =(Ja men visst är det så. Jag hoppas det blir bättre åt vårterminen, just nu ångrar jag nästan lite att jag bokat upp mig på hela vårterminen om det ska fortsätta så här.
Men vi får väl se,

Jo, man kan ju alltid drömma, sen velar jag så otroligt i vad jag vill ha så jag får nog söka lite olika varianter.
Stjärnstrålar