Är hunden våran slav?

Lite bättre dag idag, än så länge. varit på Nolia och rantat och handlat på tok för mycket. Bla en massagegrej som jag sitter med just nu. Den är heöt otroligt skön faktiskt. Jag hade redan en massagedyna men den är inte alls bra, den billigaste från Jula, Den var inte direkt billig den här men jag tnkte att det kan nog spara in sig själv jäkligt fort om det hjälper så bra sm det känns att den gör, mänskliga händer går aldrig att byta ut men den här är ett bra kompliment. Den från Jula var för hård och kändes som två stenar som gnugga runt på ryggen, ingen finess alls liksom.
Den här tar även nacken på ett jättefint sätt och det är ju där en hel del av huvudvärken sitter.
Var även jäkligt sugen på en zonterapimatta som man ska stå på, testade den och det var helt gudomligt. Nu på sommaren får man ju gratis zonterapi av att gå barfota, vilket jag älskar (förutom då häst trampar en på föterna) men inte på vintern. Men då hade jag helt slut pengar.
 
Var även på en intressant föreläsning om hunden Människans vän eller slav. 
Riktigt bra, mycket intressant forskning togs upp och sammanfattat är att vi varken behöver eller bör dominera våra hundar, så som tyvärr fortfarande lärs ut på många hundkurser och oj, framför allt kanske om man tittar på Mr Milan. 
Stenåldersmetoder vill jag säja men inte ens på stenåldern betedde man sig så mot hundarna. 
 
http://www.perjensen.se/etologi/fran-forskningsfronten/
 
Nej hundar är inga vargar, inte ens vargar har en sådan hireraki som vi tror att vi måste ha gentemot våra hundar. Ja, läs i länken, även om det är mycket text, väldigt intressant.
 
"Hunden är vårt äldsta husdjur, med en nedärvd drift att samarbeta och knyta an till oss människor. Ändå finns en stark tro i många hundkretsar på att hunden ska domineras och att den måste “veta sin plats” för att kunna fungera ordentligt. Men vetenskapen ger inget stöd för det. Föreläsningen berättar om all den nya forskning som visar hur hundar förstår mänskligt kroppsspråk och t o m vårt talade språk, hur de samarbetar och hur de binds till sina ägare nästan som ett barn till sina föräldrar."
 Inte någon förespråkar väl att vi ska trycka ner barn i backen. Hoppas jag. Lika lite borde det förespråkas om hundar. 
Eller lyfta dom i nackskinnet om dom kissar på sig som en del gör. osv osv

Stråla, nu inte bara beter hon sig som en åsna, nu ser hon ut som en också
 
 
2 kommentarer
Linnea

Så kul det var att ses! :D hoppas ni tyckte samma. Söt Stråla, köpte en likadan fast svart till Frejsing då han var så irriterad i ögonen. Dom ser inte riktigt kloka ut men det hjälper fint mot röda,svullna och irriterade ögon.
Hoppas vi ses snart igen ;D kram!

Svar: Ja det var jätteroligt, vi kanske får ta å ses nån gång i en inte allt för avlägsen framtid igen. (Hur det nu än blir med Troll)Stråla fick sin av medryttaren. Jag kunde knappt sluta skratta åt henne med dom där långöronen. Stråla har tidigare år inte behövt nånting sånt men iår har det varit svårt i ögonen på alla hästarna. Holly är den enda som klarar sig med luggen =)

Kram!!
Stjärnstrålar

Joohanna

Å hästarna behöver inte heller domineras ;)

Svar: Nä det tror jag inte att nån sa. Men det var hundar som föreläsningen handlade om.
Stjärnstrålar