Sliter mitt hår igen

Så där ja, retar mig ännu mer på korkade mäniskor. Hur kan man tycka att tungband är en bra idé? Ja spänn fast tungan på hästen
    
Jävla idioter minst sagt.
Puh!
(jag kan ju förstå tanken på travhästar, att dom inte ska svälja tungan. Men på vanliga Svensonshästar... och att tycka att det är en bra lösning på diverse problem. Eh..)
Och så var ju jag och Mayan i ridhuset i Råne idag och red lektion, samtidigt som oss där inne så satt en tjej och sågade och slet i sin häst, å drog i gramanen på stackarn och galoppera runt runt med hästen ihopdragen i en timma...
Efter oss skulle en annan person rida lektion och även om dom också började galoppera väldigt fort (kanske mest jag som har en extremt seg uppvärmd häst) så galopperade dom på lång tygel (barbacka med en avslappnad ryttare) och hästen såg ungefär 100 gånger mer nöjd och avslappnad ut.
 
Ja voj voj. Jag är som sagt rätt usel på att rida och jag har långt ifrån alla svaren och gör massor med fel med mina hästar. Massor. Men jag strävar alltid efter mer kunskap.
Det är det som gör människor till Idioter. När man sitter och tycker att man kan bäst och vägrar ta till sig något annat och inte för en sekund tänker efter om det kan finnas något bättre sätt att göra saker på.
 
Nåväl. Mayan då, skitfin tanta som vanligt. Väldigt stel i bak i början dock och lite ovillig att gå fram, så efter några övningar och uppvärmning så hoppade jag av och stretchade igenom henne bak vilket hjälpte och efter ytterligare uppvärmning så var tant i form igen.
Det är ju så eländigt nu så hon går bara och spänner sig plus att hon stått och spänt sig i transporten till ridhuset så det var troligtvis det.
Pigg och glad dam som jobbade bra med skänkelvikning på volt i skritt och trav lite öppna på volt, svårt som sjutton i trav idag så det blev mest bara skritt i öppnan.
 
Jag måste börja lära mig att vara i tid så jag hinner värma upp ordentligt. Fast det är ju jag i ett nötskal, alltid i sista minuten. Alltid.
Hovslagaren kommer imorgon och fixar vintersäkra fötter, det ska bli så otroligt skönt, då kanske vi iaf kan ta oss ut och skritta efter vägarna (traktbrodd är bara skit på blankis) och Leffe kan få komma ut och promenera lite.
 
 
0 kommentarer