Fredag

Ett bra inlägg på Tyras blogg skriven av en vän till henne
http://tyras.se/2013/03/22/kan-man-gora-det-ena-kan-man-gora-det-andra/comment-page-1/#comment-370346
Kopierar och klistrar in ett litet stycke:
"Jag har två teorier till varför depression och panikångest fortf är så pass tabu som det är idag och ändå lever vi i 2013..
första tror jag beror på att man tror sig kan bilda en uppfattning om hur det är att ha en depression. Alla har downperioder och motgångar i livet som gör en ledsen och förtvivlad. Alla vet hur det är att må dåligt och många tror att det är samma sak som att ha en depression. Det är det inte.
Andra saken tror jag kan bero på att depression ser man inte tydligt utvändigt. Problemen sitter inombords. En cancersjuk person kan man tydligt se på kroppen hur dåligt han/hon mår. Samma gäller de flesta andra sjukdomar som visar tecken ytligt. En deprimerad människa visar inte människorna runt omkring hur de mår, man hittar knep att dölja det med. Vilket kan vara livsfarligt men är för oss ett måste."
 
Och stjäl bilden
 
Det har varit en ganska bra dag idag ändå. Vaknade tidigt och började med att ringa arbetsförmedlingen och dess inkompetenta rövhål.
Ja det var dom som gjort fel inte jag.
Oj, det var nån som hade haft för bråttom... eh? Ja OJ! Fatta att man mår dåligt av att få såna besked och sluta leka med folks liv. Slösinta idioter!
Japp, så känner jag.
Hursom, åkte till Luleå och gjorde lite ärenden, åt lunch med mamma och åkte hem till hästarna.
 
Tog ut Leffe på en liten ridtur och han var pigg och glad och kändes inte speciellt stel alls trots att han stod igår. Så mycket för min teori om att  han borde röra sig dagligen. Skulle förstås inte skada det heller.
Mayan och Stråla fick haka på och Strålan var inte alls på G, väldigt pustig och loj.
Inte bra.
Mayan var pigglin hon och Leffe hade skritt tävling och tjurade på varann när den andre var snabbare . Knäppgökar.
 När vi kom tillbaka tog jag på tant det nya tränset och hon vart vansinnigt snygg, måste ta på det imorgon igen och fota henne, och så tog vi en kort ridtur. Knasig känsla att sätta sig på Mayan direkt efter Leif. Rätt stor skillnad.
Hon var ganska stel däremot och vi körde mycket mjukgörande skänkelvikning, öppnor och slutor plus serpentiner över vägen. Lite trav och lite galopp som kändes jättekonstig.
Ja hade dock väldigt ont i magen idag också så jag kunde inte alls rida, bara åka.
 
Har som inte ont I magen utan mer i magmusklerna (om jag hade haft några) liksom. Det spänner och sliter och värker och ömmar. Skumt. Bättre idag än igår ändå.
 
Lilleman fortsätter pigga på sig.
 
Å herregud, det är redan fradag igen..
 
 
-----------------
Fast när jag tänker efter så har det nog aldrig nånsin varit fradag förut.
Å så tänkte jag bara säja att av arbetsförmedlingen i Luleå har jag bara goda erfarenheter. Men här i Kalix, not so much.
2 kommentarer
Johanna

Ingen fara ;) Dom ska ligga så, när hästen arbetar & länden höjs så höjs väggen bakifrån & fram & sadeln kommer att lyftas & plana ut i linje med framvalvet.

Anonym

Ryggen inte väggen!
Ryggen höjs bakifrån vid arbete.