Very najs day

Om det inte hade varit så att man liksom MÅSTE ha en dressyr sadel, eller kanske i första hand en sadel öht =P Plus grönt kort så hade jag nog anmält oss till nån tävling bara på skoj.
Pay and ride/jump vette fan om det alls finns här uppe. Borde det j göra men jag har inte sett nått. vore ju kanon som social träning i början iaf.
Nästa år kanske.
Men då måste ni komma och hejja på oss annars kissar jag nog på mig.
 
Red lektion på Strålan idag. Underbara fina Stråla. jag bara satt och fånflina hela tiden. Satan i gatan vilken pärla hon är.
Vi red bara i skritt och mycket öppnor, fram och bakdelsvändningar volter och annat samlande gymnastikserande och stärkande arbete.
Hon följer verkligen min mista vink, allt jag ber om, bara jag gör rätt så gör hon.
Mm, hon är häftig.
Sen kom en annan häst och då blev det helt plötsligt väääldigt svårt att koncentrera sig och allt det som gick som en dans innan dom kom blev svårt, lite mycket att tänka på. Toppen bra att det kom en så vi fick träna på det, man ska utsätta sig för sina svårigheter.
Efter ett tag så gick det bra igen och då slutade vi.
 
Inte så att hon strulade, inte alls, det blev bara lite mycket för lillhjärnan, hon har ju oftast nog jobbigt med att bara koncentrera sig på ridningen. Hon är fortfarande som en bäbis från den vinkeln.
 
Efteråt var man såhär trött
Enöra
Hon kändes jättefräch också, började med at lite grann skjuta över mig åt höger men det gav sig när vi började jobba.
 
Så jäkla glad över min häst och att jag har funnit den centrerade ridningen.
 
Mayan och Skorpan har varit på cykeltur.
Dom hade varit på rymmen i morse =( Inte bra. Fångest.
Dom får mat i nät på natten och det brukar vara slut runt kl 10- 11, idag räckte det till kl 19.... Mätta ponnyer då alltså. =/
 
Sötponnyn! Rund om magen efter dagens gräsätande.
Imorgon kommer Äntligen hovslagaren. Det var ta mig tusan på tiden. Trist när de ska behöva bli så illa om fötterna innan han kommer, varenda gång.
Stackars Leffe som dessutom fått gå utan framskor i 3 veckor...
Nu får han snart börja följa med ut igen, som vi har längtat, både han och jag.
Mm det är inte så jag ens tycker det är skönt att ha en häst mindre att motionera en stund, nej jag tycker nästan det är för lite med bara två att rida.
 

Mys söndag
 
3 kommentarer
Linnea

Jag kommer och hejar och kan även torka kiss - är ju utbildad till sånt ;)

En spontan tanke som slog mej. Låter du ponnierna beta på dagen och äta hö på natten? Du kanske redan vet - men gräset innehåller mindre socker på natten/ställen där det är mycket skugga (mindre sol = mindre fotosyntes), så många med fånghästar eller bara Fångest (hoho, älskar uttrycket!) brukar låta dem beta på natten och äta höet på dagarna. En tanke bara :)

Svar: Yey!
Nej alltså. Skorpan betar inte alls, det vågar jag inte, utan nu var det bara för att hon rymt =S Hon har smaka lite lite lite bara nån gång då och då.
Holly och Mayan får gå och beta antingen för hand, eller i liten hage nån timme om dan men på nätterna vill jag ha dom som sällskap åt Skorpan.
Holly har ju inga fångtendenser, hon är dessutom nästan tunn.
Och Mayan, hon har ju sin PSSM så där är det också osäkert.
Svårt.
Stjärnstrålar

Therese

Men så praktiskt att Mayan och Skorpan kan cykla ;) man kanske skulle lära Turbo det också :)

Svar: Eller hur.Jag måste dock skicka runkeeper med dom så att jag kan se att dom inte bara stannar och betar runt första bästa krök.
Stjärnstrålar

Anonym

Hahaha ja det är nog bäst :D
Men fy vad trist det med hovslagaren :(