Så dålig matte

Hur tänkte jag nu när jag tänkte att jag skulle rida Stråla idag? Ja jag tänkte väl att lite gymnastik är alltid bra men jag började med att massera henne och det känns inte okej att sitta på henne när hon har så mycket spänningar i kroppen.
Nu när jag arbetar med att lossa på spänningarna så har dom även börjat göra mer ont, det är en naturlig process men det är inte kul för matte som dessutom har ångest för att hon har fått gå och få dessa spänningar... Det är en räjäl bakläxa på hästägandet för min del alltså.
Jag som dessutom har kunskapen att hitta dessa problem om jag inte bara trott att hennes arbetsvilja och mjukhet vid arbete bevisat att hon mår bra. Jag borde ha lyssnat på den där känslan som sa att det inte står riktigt rätt till.
Ångest över att ha grälat på henne då hon kanske har försökt tala om att det gör ont. Jag som alltid är den som tänker smärta så fort något inte står rätt till.
Fina lilla tösen.
 
Har även uppmärksammat att hon alltid står och vilar ena bakbenet samt att hon alltid står med det ena framför det andra. Väldigt ovillig att ställa sig jämt. Kanske hon har ramlat nån gång, halkat, (?) så hon råkat bli sned. Och ingen finns det som kan komma och hjälpa.
 
Blev iaf en rejäl massage omgång idag och sen på med Back on Track täcket och ett til ovanpå och ut på en kort promenad. Nu står hon inne och marinerar i BoT.
-20 ute. Brr brr
 
5 kommentarer
Linnea

Så gör Frej med!! Jag har ju trott han varit öm i hovarna fastän de ser så fina och friska ut, och han travat på nygrusad grusväg utan problem.. Att jag aldrig tänkt att det kan sitta högre upp?! Hur dum får man vara?! Knän har jag tänkt på men inte fått ihop det riktigt, hade ut vet i sommar som inte såg någon knä problematik alls. Generellt brukar man säga att hästar som är ömma i tån i sulan står i den klassiska ställningen, vilar ett bak och ställer fram det diagonala fram.. Garanterat därför jag etsat mig fast i hovarna och behandlat med äppelcidervinäger, verkat annorlunda, låtit honom växa lång, hållit honom kort.. ingen förändring öht. Vet du hur det är fatt med Maria?
Kram!

Linnea igen

Tillägg; är det alltid samma bakben som åker fram eller är det olika på Stråla? På frej är det olika varje gång. Fast plus att de diagonala fram står en aning framför. Idéer?

Svar: Det är olika ben. Frambenen ställer hon också det ena framför det andra, exakt vilket beroende på bakben har jag inte tänkt på, ska kolla nästa gång.Ja Maria hade överansträngt sin axel och blivit sjukskriven igen i några veckor...
Stråla har ju sin värsta spännings bula i ländryggen, ganska precis ovanför virveln, lite snett framför.
Kram
Stjärnstrålar

Johanna

Kunde inte Kajsa?

Svar: Tja, har inte fått nån tid än. Massor att göra å tydligen hade hon också blivit sjuk. Suck suck.
Stjärnstrålar

Lena

Men Linda...var inte så hård mot dig själv...bättre hästägare än du får man då leta efter! Kram

Svar: Uff. Det känns verkligen inte så.Kram
Stjärnstrålar

Ann

Nej, så får du inte känna! Det alltid lätt att vara efterklock och ännu lättare att vara efterbitter men huvudsaken är ju att du hittat felet och jobbar med det!