Hungriga hästar

Körde en repris idag slappat, slöat och latat mig. Legat och glott på tv, pratat i telefon tog en promenad till hästarna med Ebba och kastade lite mat på dom. Jag har beslutat att jag inte tänker engagera mig i att försöka motionera dom förrän det blir vinter på riktigt. Hur man nu vet att det blir det jag har ju redan blivit lurad flera gånger.
Nå, det går nog ingen nöd på dom att gå och pula på heller, mest jag som får dåligt samvete.
Däremot så märks det stor skillnad vid fodringar nu när halmen är slut, eller, egentligen är det bara Leif som är hysterisk. Han har ju lite ätstörningar.
Men jag försöker pytsa ut maten så dom inte ska behöva gå längre än 5 timmar med tomma magar, och jag lägger ut små tussar i skogen så om får gå och söka och plocka. Det gör åt tiden längre och det blir ett naturligare ätmönster än at bara stå på samma ställe och äta. Det gör iaf Mayan och Stråla någorlunda nöjda men inte Leif. Ja, inte ponnyerna heller för den delen.
Jag gör så även då jag har halm men inte lika noga. Tycker det känns så mycket bättre att dom får gå och plocka lite och låssas beta istället för att bara stå på e fläck och trycka i sig.
 
Ska försöka åka och hämta halm här nån dag det är verkligen bra att ha, bara det blir lite kallare så det inte möglar igen. Å bara det finns kvar.
 
Skitväder...
1 kommentar
Johanna

Du har inte funderat på att skaffa slowfeedingnät? Det allra bästa är att köpa 3x3 cm nät och blanda hö & halm. Dom håller sig sysselsatta, det blir lite spill & dom blir inte tjocka trots dom att i princip kan ha fri tillgång. Kanon för samvetet & hästarnas välbefinnande.