Att äta eller inte äta
En sak som fascinerar mig är dessa ständigt återkommande trådar på Buke på temat: Vågar jag äta det här?
Nu senast: Kan jag äta pizzan efter en dag i kylskåpet?
Ofta: Den här har stått framme några timmar, vågar jag äta den?
Ibland: Datumet gick ut igår, vågar jag äta den?
Eh. Ja.
När ska folk förstå att ett bäst före datum inte innebär att produkten blir dålig exakt det datumet. Att mat inte blir dålig av att stå framme om det inte är rötmånad och oftast inte då heller.
Eller att lite bakterier inte är något farligt. Det som kan bli farligt är när vi får för lite bakterier i oss och inte har något skydd, då blir det magsjuka.
Och är man orolig, lukta- smaka, är det okej. Ät. Hur svårt ska det vara?
Men vi lever ju i ett konsumtions samhälle så det är ju bara kasta, det finns alltid mer i affären och jordens resurser kommer aldrig ta slut....
Word!