Att äta eller inte äta

En sak som fascinerar mig är dessa ständigt återkommande trådar på Buke på temat: Vågar jag äta det här?
 
Nu senast: Kan jag äta pizzan efter en dag i kylskåpet?
Ofta: Den här har stått framme några timmar, vågar jag äta den?
Ibland: Datumet gick ut igår, vågar jag äta den?
 
Eh. Ja.
 
När ska folk förstå att ett bäst före datum inte innebär att produkten blir dålig exakt det datumet. Att mat inte blir dålig av att stå framme om det inte är rötmånad och oftast inte då heller.
Eller att lite bakterier inte är något farligt. Det som kan bli farligt är när vi får för lite bakterier i oss och inte har något skydd, då blir det magsjuka.
Och är man orolig, lukta- smaka, är det okej. Ät. Hur svårt ska det vara?
 
Men vi lever ju i ett konsumtions samhälle så det är ju bara kasta, det finns alltid mer i affären och jordens resurser kommer aldrig ta slut....
2 kommentarer
Ann

Word!

Marie

Hehe ja tänk vad några mil kan göra skillnad! Håller med totalt ang mat! Hehe men maken har tydligen både dåligt lukt och smaksinne för han o myran(dåvarande hund) åt gammal pasta och spydde i kors hela kvällen :D