Sorgligt och glatt

Ja men så där ja. Då måste jag gråta en skvätt.
Alla hästmänniskor. Ta en titt här:
http://www.bukefalos.com/f/showthread.php?t=1152808
Tänk att det finns så många vanskötta hästar i vårat land (eller vart dom kommer ifrån, jag tittar bara på bilderna) och vilken otrolig skillnad det blir på dom. Underbart och sorgligt på samma gång.
Det får mig att vilja hämta hem en tanig stackars travare.
 
Nu är det ju långt ifrån bara travare i denna tråd och inte alla hästarna har varit vanårdade men det är
Precis som jag alltid säjer att jag absolut aldrig mer ska ha en travare, men i mitt hjärta så är det precis det jag vill . En mager varmblodstravare med kroppsliga problem som jag får göra häst av igen.
Och nej inte nu, men i framtiden. Det är dom jag fastnar för när jag läser annonser på kul.
Knäpp, javisst, men det visste vi ju redan.
Ta hand om, sköta om och ge ett gott liv. Det är min primära anledning till att ha häst.
 
Vad är det för fel på folk? Ge hästarna mat, det är liksom prio nummer ett...
3 kommentarer
Tiger vi Ishavets Port

Usch vilka bilder - men fint att se dem bli hästar igen. Råkade se ett kort klipp om amerikanska galoppindustrin på YT igår och de fruktansvärda scenerna fick mig att må illa hela kvällen. Fy Satan i helvete, alltså. Tänker mig att travsporten har mycket skit med, usch och fy. Djurskydd och djurrätt, någon?

Förstår inte att banken inte beviljade dig ett mindre lån, är det något med fast tjänst eller så? Prova andra banker med.
Så, den kommande boendesituationen har ändrat på sig? Vad var den ursprungliga planen efter huset (tror jag glömde fråga om det i somras, pinsamt.)

Å istället för husvagn kanske en begagnad skogskoja kan vara något? Lite mer robust. Jag bodde i en sådan då jag var hemma på loven under vintern då jag hade Orre. Mamma allergisk. De har dieselvärmare och är rätt stabila. Vet inte vad de skulle kosta, iof. Fast en husvagn är nog lite mer mysigt, kanske?

Kram på dig

Marie

Ja jag hänger heller inte med, vad har hänt med stället du skulle flytta till?? Fy vad trist hur som helst, man borde väl få en chans att visa att man kan betala tillbaka? Jag menar, 500 kronor i månaden törs väl ändå en bank chansa lite på tyckerjag...Lycka till i allafall!

Linnea

Nej vilket skit, vad var det för bostad du skulle ha? och som syrran skrev, kolla andra banker också!
Om det inte var för att vi ska reparera en fuktskada i våran husvagn hade du ju kunnat låna den...
Och visst är det skit att folk inte kan ta hand om sina djur, varflr skaffar man om man inte är intresserad..liksom syrran såg jag ett klipp på youtube tidigare i somras, då de galopptävlade tvååringar. En av hästarna höll inte utan bröt benet i farten och fortsatte ändå springa fastän frambenet bara hängde och sladdrade. Detta var tydligt inte så ovanligt som man kan tro. Fy fan. 2åringar är bäbisar som ska ta det lugnt, inte rusa full fart på galopptävlingar... Man mår illa.
Kram