Dessa fantastiska hästar

Vilken rolig dag. Vi har ridit Integrerad ridning för Carlotte Strand. 
Vackra fantastiska hästar och roliga trevliga människor.
Stråla var dock på bockelibock humör och gav matte en fin åktur första ridpasset. Vi var ganska spända båda två så det hade ju kunnat gå mycket mycket bättre men i det stora hela så är jag väldigt nöjd med min pärla.
Lite joxig med mun och huvud i skritt och trav och i galoppen så vart det då en hel del hopp och skutt. Och då bromsar jag i vanlig ordning vilket resulterade i att hon slutade galoppera helt till sist.
 
Hon är iallafall vansinnigt söt
men väldigt fet och med en fläskig klump på ryggen blir det ju inte lättare att ta sig fram. Nä nu måste vi verkligen banta, jag och häst!
Hursom, duktig tös.
Här skulle man ju nästan kunna tro att vi galopperar helt normalt. Nästan
Å hopp
Hade varit kul att ha film på hennes skutt.
 
 
Andra passet Så provade Carlotte longera Strålan lite i galopp, med mindre skutt än första passet, och vi kom fram till att vi kanske väntar med att galoppera på bana tills hon blivit smalare och fått upp orken. träna galopp i skogen och driva fram så det inte blir så mycket bock och träna på lina lite oftare.
Sen red vi förvänd sluta i skritt för att gå upp till trav i slutan, (edit: förvänd öppna såklart pappskalle =P ) mycket duktig tjej, och volter. Få henne att mjukna och slappna av i sin korta tjocka hals.
 
Fantastisk tur med vädret hade vi också. Sol och varmt.
Nu ser det ut att dra ihop till regn. Ska nog ta och fara och dra på Mayan ett täcke. Hon ska få komma med på ett pass imorgon =)
Kul för mig men av en tråkig anledning tyvärr.
1 kommentar
Johanna

Ja det var en bra kursdag!
Stråla är ju väldigt vacker, hon rör sig ju bra trots lite övervikt, säkert väldigt hög ridbarhet när hon tappat lite mage och lärt sig vad matte vill :)