Dessa fantastiska hästar pt 2 Dag 2

Ännu en fantastisk, rolig dag till ända. Jag är full i inspiration och vill bara upp och rida igen.
Jag känner fortfarande att centrerat är det rätta för mig och mina hästar men att detta kan vara ett mycket gott kompliment. För att inte tala om hur roligt det var att dela det med folket och de andra fantastiska hästarna.
Lite knasigt va. Nu när det äntligen händer vettiga hästgrejjer här i byn, då ska jag flytta härifrån...
Jag har verkligen inte haft nånting gemensamt med de andra hästägarna här tidigare, förutom att jag och Mayan var på två hoppträningar. Och det var ju skitkul men jag kännde mig rätt sopig, nu känner jag mig bra =)
Nåväl. Jag har ju transportbara hästar.
 
Nu lägger jag upp bilder på dom andra också och hoppas på att det är okej. Ser det knasigt ut så beror det på sopig kamera och att det är svårt att fota hästar i rörelse.
 
Själv blev jag mest filmad idag och det vet jag inte riktigt hur man får till men jag började med att rida Mayan
som var jättestel idag och nästan oren innan hon kom igång. Säkert delvis pga kall natt, hon är ju känslig som bara den för kyla. Men det var ändå bra för vi fick mycket bra mjukgörande tips och fick rida väldigt mycket öppna, både förvänd
vanlig och på volt. Plus en del skänkelvikning. Mayan var jättefin. Väldigt lyhörd som vanligt och arbetsvillig trots att det var stelt och stappligt i kroppen.
Lite travjobb på volt men trav är hennes svåraste gångart, öppna i trav fixade hon inte. Lite galoppjobb också men mest skritt.
Carlotte tyckte att jag skulle rida henne 3 dagar i veckan när jag sa att jag bara rider en och jag har själv märkt att hon blivit mjukare sen jag började rida och har tänkt utöka till 2. Jag tror tyvärr inte att jag kommer hinna med 3 dagar men jag ska försöka med 2. Märker aldrig av att hon skulle tycka att jag är för tung och Mayan är en dam som man märker direkt på när något inte är riktigt bra.
Mycket nöjd och glad med tant. Hon är så fin.
 
Stråla fick jobba på volt en del, öppna på volt i skritt och trav. Övergångar. Förvänd öppna i skritt och trav.
Så fort jag gör rätt gör häst rätt. Hon är en sån fantastisk underbar häst.
Vi funkar riktigt bra ihop trots att vi lär oss tillsammans. Men ibland kan jag inte låta bli att tänka på otrolig hon skulle ha varit med någon som verkligen kan rida.
Ibland kan jag också bli lite stressad över att hon inte kan mer, eller kan kan hon ju det gäller bara att få fram det, men samtidigt så har jag ju medvetet väntat och tagit det lungt och försiktigt med henne.
Hon är trots allt bara 6 år och bara riden i 2 och jag rider bara 2-3 gånger i veckan. Då kan jag verkligen inte förvänta mig att hon ska vara som en tio-femtonåring som är riden 5 dar i veckan.
Liksom.
 
Nog snackat om mina hästar nu då. Fast dom gör mig tårögd så fina dom är.
 
Här har vi några andra fina fantastiska hästar
 
Bacon och Lena
 


    
 
Barry
          
 
Trollgutt (honom tror jag att jag ska kidnappa lite) och Inger       


 
Baroc (som är 20? eller 21) och Cricko
               
 
Vargen och Johanna    
 
 

Bara synd att man inte hann se alla lektioner i sin helhet.
 
2 kommentarer
Tiger vid Ishavets Port

Åh wow, vad kul att träffa andra och ha givande kurs! Glad för peppet du fick och lära tillsammans i en trygg grupp är super! Ja, du har ju transportbara bästar, tur det! :)
Det där med öppna och sluta är rena grekiskan för mig numera, men Linnea får väl lära mig någon gång. ;)

Tiger, igen

*hästar. Bästa hästar! Bestar!? Hahah!