Rida runt

När jag var precis nyvaken så fick jag ett sms av Ida att Mayan hade fastnat inne i vindskyddet imorse. Hon rullade sig och hade på nått sätt lyckats kila in hoven under väggen och fastnat.
Hon hade sett helt okej ut när dom fick upp henne men jag tänkte "toppen" hej hallå veterinär...
Men hon såg ut helt som vanligt när jag kom dit, satte på henne benmagneterna för säkerhetsskull och sen for vi ut och red.
Finaste Mayan <3
Promenerar oftast med henne i början och då tyckte jag hon var lite stel och ovillig, vi gick in i skogen lite för att mjuka upp och lyfta på benen (tyvärr tycker jag att det finns väldigt dåligt med ställen man kan gå i skogen på här. Det är ganska stenigt överallt. Blött och inte så bra underlag. Man är ju bortskämd med brändöns fantastiska skogstigar.) Gick upp på koberget och där satte jag mig upp. Hon kändes helt som vanligt och vart pigg och glad. Skönt. Tog en sväng upp på ett annat berg där jag vet att det finns ett litet sandtag och även något bättre skog att gå i.
Pust och puh uppför branta backen. Traska i skogen. Travade och galloperade lite och så hittade vi en ny trevlig liten stig. Precis en sån stig som jag har saknat. Och dessutom så ledde den ner till sjön där badplatsen är. Jätteroligt att ha hittat en runda att rida. Då slipper man ju även den branta nerförbacken igen. Jag har lite nojja för branta nerförs, för att det sliter på häst ganska mycket.
Rätt mycket skritt, lite trav och en galopp hemåt. Skitfin tjej. Idag var det även lite bus i tant och hon hopelibockade några gånger.
Mycket trevlig luftig och mjuk trav och rund och fin galopp, förutom när hon drog på lite väl mycket.
Red lite skänkelvikningar över vägen också både i skritt och i trav. Duktig tjej.  
Kanska ska ta och testa på öppnan i trav igen såsmåningom. Hon kanske fixar det nu.
 
Arkiv
 
 
Egentligen så är jag jättesugen på att rida Strålan idag också men jag har inte riktigt tid. Ibland så vill man ju göra annat också.
 
Tjillevippen tjoflöjt!
1 kommentar
Marie

Härligt att allt gick bra med Mayan, jo vi börjar vara rätt så duktigt less på underlag och regn nu :P