För säkerhetsskull

Jag trodde aldrig att jag skulle skrynkla ihop ansiktet och säja Jeech när jag såg denna människa
 
 
Det är bara leva på minnena. Jag vet inte om jag ens vill höra deras kommande skiva. Mycket tveksam.
(Inte bara beroeende på utseendet OFC så ytlig är jag inte)
 
Varit till boden en sväng med Ida, Edwin och Eva. Mycket trött i huvudet efter den bilfärden =P
Sen var vi på Hamnkroa och åt middag.
 
Strålan hade tappat två tåbroddar till (!) men Eva hade brodd som jag fick låna så efter mycket pill så fick jag dit alla fyra nya. Strålan var jätteduktig, hon kan ju som vara lite bökig när man håller på med fötterna ibland. Jag satt på en pall och hade hennes hov i knät och på slutet så hade jag ungefär hela hästen i famnen. Hon bara la sig, hade hon inte suttit fast så hade hon nog lagt sig helt och hållet.
Knasunge.
 
Old Pic
 
Den här bilden representerar även något som retar mig. Ulla-Carin nämnde också det på kursen, att bett är egentligen bara ett påfund av oss människor för att få hästen att lyda genom smärta. Och hur bra är det?
Poängterade att hästen ska kunna vara lika lydig utan. (Hon red ju även Utter i bara halsring ibland)
Jag brukar ju variera bett och bettlöst och jag har inget emot bett bara man har rätt bett till häst och inte missbrukar det.
Stråla brukar vara trevligare att köra med bett, tömköra med grimma och i ridningen varierar jag bett-olika bettlösa alternativ. Mayan kör jag alltid i grimma och rider oftast med bett men varierar.
*Däremot, och det är detta som retar mig, så brukar jag alltid ta på bett när jag tror att häst kan vara lite uppspelt, nya situationer osv osv, "för säkerhetsskull".
Jag vet inte vem jag lurar med det egentligen då mina hästar funkar precis lika bra utan. OM jag skulle behöva en nödbroms, vilket jag i princip aldrig gör, så funkar grimma precis lika bra som denna nödbroms.
Det är bara psykiskt i min skalle inpräntat att bett är en säkerhetslina. Bull!
Man får väl vara nöjd med att jag iallafall har insett det nu, bättre sent än aldrig.
Note to self: Sluta använda bett utifallattdetskullehändanått. Lita på häst!
 
Så det så!
3 kommentarer
Linnea

Hahah, åå vad jag känner igen mig! När jag fick hem frej var han visserligen en buffel, men på promenaderna var det alltid träns OCH repgrimma som jag använde, precis som du säger "utifallatt". Mötte jag då en häst eller något som han blev uppspelt över (kommer knappt ihåg hur han var då, nu när han är lugn och trygg) så skyndade jag mig att knäppa över grimskaftet i bettringen. Eller var beredd att knäppa över om vi mötte en galen travare och min häst blev galen själv. "utifallattförsäkerhetsskull" Tills jag en dag glömde bettet hemma då jag egentligen bara skulle ut på en äng. Å travtränarn kommer med en ettåring i full karriär mot oss. insåg att han funkade minst lika bra i repgrimma. Men det var säkert 1 år jag gjorde så. Körde "dubbelt". Visst är man knäpp. Haha.

Tiger, ishavet

BK. Ja, typ förfall... Vad hände? Vem är det där? :( Jag har redan ventilerat med några "gamla tanter ;)" då jag också såg nya bilder nyligen. Suck. Ungt band som kan gå alla vägar, så jaja.
Är ju själv inget fan längre men kikar in i nuvarande fandom ibland för att se vad som händer. Dvs, inte mycket. Förutom att BTK är domare/jury i tyska Idol just nu. Well, well. Får väl se vad som händer framöver. :/

Det hästrelaterade har jag ingen insikt - och heller ingen åsikt - om, men det är oavsett härligt då man nått en ny nivå i sitt tänkande. :D

Ida

hahahahaha snyggt!