Lite mör i själen

Utskälld och lite mör i själen. Även om jag vet att människan i fråga är psykiskt sjuk och att det egentligen inte är mig det är fel på utan honom så är det svårt att inte ta åt sig. Speciellt när man har gjort sitt yttersta i över ett års tid för att vara till lags, tassat på tå och har gjort mycket mycket utöver det som egentligen ska uträttas och sen bara få skit.
Jag vet att människan måste ha en syndabock och nu var det min tur, jag är inte så stark som många andra och sväljer skiten, det var så skönt att slippa därifrån och bara vicka men det har ändå varit spänt. Nu är jag fri på riktigt, det är bara synd, och det gör ännu mer ont i mitt hjärta, att det finns en underbar människa som är fast i det helvetet, jag kan bara hoppas att hon nångång kommer därifrån hon också.
Ta ingen skit!


Fick en dag till att lägga på flytten, det är bra det.
5 kommentarer
Tiger vi Ishavets Port

Ugh. Trist. Det är så svårt att INTE ta åt sig; man investerar ju så mycket i sitt jobb, sin relation med brukarna. Jag har jobbat i en familj med stora utmaningar; multihandikapp, stormigt förhållande/relation (myndigheter inkopplade), dygnet runt assistans och så barn involverat i allt detta. Att vara den förlängda armen är oerhört svårt ibland. Kram

Linda

Ja det är verkligen inte lätt. Man kastar in själ och hjärta och får väldigt nära förhållanden med vissa. Och vad tusan gör man när någon far illa?

Tiger vid Ishavets Port

Om hon har ett psykiskt handikapp kan tex en bekymmersanmälan för henne göras, mest för att utreda hennes situation. Jag skriver "henne" men vet ju inte om de är ett par, syskon, en grupp eller likande.

Om hon har "enbart" ett fysiskt handikapp och är myndig är det tyvärr nog upp till henne att komma ur en dålig situation.



...Dvs INTE lätt. Är det en typ av beroendesituation kan det blir mycket svårt. Hon kan kanske få hjälp med tex. ekonomi & boende från systemet, men hon måste nog fråga om det själv. Stöd från familj och vänner/folk i nära relation (som assistenter) kan såklart hjälpa henne i en sådan process, att vara stark och se andra sidan. Men jag vet inte riktigt det här, systemet i Sve. Regler och ansvar, vems bord ligger det egentligen på? Gah.



Det är SÅ hemskt när en person far illa, särskilt en som man bryr sig så mycket om. :( Man känner sig så förbannad och så hjälplös. Generellt lägger vi oss i allt för lite/sällan tycker jag, mycket pga att vi är rädda att trampa någon på tårna eller göra fel. Svårt. :( :( :(

Linda

Åh vad intressant. Jag tror jag återkommer till dig om detta via meddelande på fb så jag får höra mer. Det har tyvärr gått alltför långt för att vi har varit för fega, men nu jävlar är det nog!

Tack tack. Kram!!

Tiger vi Ishavets Port

Gör så. Jag har en del kontakter inom soc som kanske kan hjälpa oss att finna ut vad som kan göras i denna situation. Ta kontakt med mig framöver när flytt och allt är klart. :)