Lajbans i hagen (Uppdaterat inlägg)

Men ååååh vilket skitväder! Det var en vidrig skithöst, en skitvår och nu verkar sommaren börja lika pissigt Visseligen tycker jag att det är skönt när det inte är för varmt men måste det regna varenda dag?!? Suck
Det får gärna vara lite varmare än 8 grader också. Tack på förhand.

Stråla är den glupskaste häst jag vet, hon trycker in så mycket gräs i munnen att hälften trillar ut, det rymms inte men ändå så ska hon pressa in mer. Hon har alltid varit sån, så fort hon började äta egen hinkmat så gluffsade hon i sig sin egen på nolltid för att sen kunna äta upp alla andras också, och tar mat direkt ur munnen på de andra gör också så fort hon får chansen. Det är ett drag hos min lilla häst som jag inte uppskattar.

I tisdags var jag ut och red fröken en tur själv och vi fick bara inte till galoppfattningarna, hon bara rusar in i dom, men dagen efter så red jag tillsamans med M och Mayan som fick vara först och då tog Strålan två toppen fattningar utan rus, på torsdag blev det lite snabbrastning i lina och även då fattade hon galopperna ganska snabbt, båda. Dock så hoppade hon jämfota med bakbenen in i galoppen. Vad är problemet? Det måste ju vara jag som är problemet, men vart sitter det? Idag ska vi ut med M och M igen så få se hur det går. 

Red Leffe igår och han kändes inte alls fräsch. Dålig dagsform på farbror eller vad? Sist var han ju på topp. 
När jag släppte dom i betes hagen idag så sprang han och bockade som en yster unghäst, visseligen inte lika smidigt som Stråla men än dock.
Dom får gå några timmar om dan i beteshagen och Stråla tycker att det är lika lajbans varje gång
Måste komma ihåg kameran nästa gång.

Ponny bekymrar mig, hon har fått vara hem under dagarna i helgen då Vargen varit på kurs och jag tycker att hon andas så dåligt. Kanske det var värre igår då det faktiskt var lite värme ute. Sammtidigt så verkar hon ju väldigt pigg och glad.

Gammal bild på fina ponnyplutt


Jag har så dåligt samvete att jag inte reagerat tidigare, fast hos veterinären sa dom att det var bra att jag alls reagerat då många antagligen inte skulle ha gjort det.
Vad vet jag? Bara att det verkar som att de sjuka djuren dras till mig, eller jag dras till de som behöver lite extra vård och omsorg.

Ja ja,ingen sommar utan en sjuk häst.
Tjoflöjt!


-----------------------------------------
Liten uppdatering:

Skorpan var definitiv värre igår då det var bättre väder så det kan tyda på att det även är polenallergi som spökar. Det är positivt i såna fall, pollensäsonen är ju ändå relativt kort.

Galoppen med Stråla gick inte bra idag. En jättefin fattning, flera rusningar och tillslut en något bättre.
Min teori är att fröken damen måste upp med framdelen mer och in med rumpen under sig då hon lätt blir famtung och marktrång.
Jag har diskuterat min sist med min ordinarie ridlärare och hon säjer att jag oftats inte är så där framåtlutad, tack för det, puh, men nar jag blir trött eller okoncentrerad så faller jag lätt fram och eftersom att Strålan är ganska framtung så trillar vi liksom iväg framåt tillsammans.
Det är en hel vetenskap med ridning.
2 kommentarer
Johanna

Jag håller med om att vädret är KASST!!! Vart tog försommaren vägen!?



Trist att du upplever fina ponnyplutt som dålig, jag har inte märkt något, men då vet jag ju inte heller hur hon är "normalt" :/



Angående galoppen så är det bara träning träning träning som gäller.....att variera sig också, ibland fokusera på att enbart träna fattningar & ibland träna på att bara bibehålla galoppen.

Chricko

Om man faller fram i fattningen kan det vara bra att föreställa sig att man har en lång fläta som ska killa hästen på rumpan:-)