Det var intressant

Varför har jag aldrig förut fått lära mig att göra en korrekt galoppfattning?
Jag har ridit på ridskola, jag har gått på grans, jag har ridit mina diverse hästar för diverse "instruktörer" (bah!)  men det är först nu med den centrerade ridningen som allting bara trillar på plats.
Och jag har läst böcker och böcker och tidningsarticklar av diverse experter, pffft, i oändlighet inför att lära Strålan, å så kommer Eva och så bara funkar allt...
Hur jäkla lätt det är att rida bara man gör rätt med sin kropp, så små grejer som behövs för att hästen ska förstå automatiskt.

Igår var jag ut med fröken Stråla och skulle träna på galoppen men hon vart för övertänd (här ville jag skriva påtänd, men det är en helt annan grej) så hon for mer upp än fram. Men snacka om att hon är med på noterna och att hon sen gjorde galoppanslag gång på gång utan att jag ens bett henne var också en annan grej.
Hon har varit lite för pigg nästan nu i år, hon som brukar bli så sommarslö, det har väl inte varit tillräckligt varmt förstås, plus att fröken börjar ha en grym kondition så det är svårt att rida henne trött.

Hur som så tänkte jag ge mig på att prova galoppfattningar med Leffe idag, vi har ju liksom aldrig heller riktigt fått till nån bra galopp, väldigt sällan men så brukar jag inte prova heller med tanke på hans kropp, just det att det brukar bli sån rusning in i galoppen och sen galopp i hundranitti och det är inte hälsosamt.
Men snacka om att han också fattade galoppen omedelbums!! (pun intended)
Men vad gör han sen då, jo han bockar. Gamla farbrorn. 20 år, hallå liksom  Nåja, det brukar han ju göra så det var inget nytt, det är bara lite kul liksom. Jäkligt kul! Bobomp bobomp.
Satans fina hästar jag har!



Leffe har dock ett stort problem och det är att han gnäggar konstant när man är ute med honom själv vilket håller på att driva mig till vansinne ibland. Han slutade när vi gjorde galoppträningen för då blev han så koncentrerad på det, men annars... Gah!
Han har alltid varit sån, sen jag fick han, så blev det bättre när Anna skötte honom och for ut själv ofta men nu är han igång igen. Bara träna på. Tror jag måste skaffa öromproppar först.

Det är så roligt att rida nu. Önskar nästan att jag hade en till att rida ibland. Funderar på att ge mig på Mayan lite men känner mig fortfarande för tung för henne.
Hm..
2 kommentarer
Johanna

Jag undrade just vem det var som gnäggade igår när vi for ut, men då var det Leffe ;) Vargen fick sniff på hovavtrycken & satte av i rask skritt för att rädda hästen i nöd!

Marie

Men vilken härlig känsla! Låter intressnt med galoppfattningen;)