En karl

Jag har en vän på facebook som här i dagarna tyckt att hon behöver en karl. Orsak: hon hade trasiga vindrutetorkare...
Eh, jaha. Här undrade jag då varför i hela fridens dar hon behövde en karl för det. Jo för att hon inte visste hur man bytte vindrutetorkarna på bilen. Varpå jag sa att det brukar dom kunna hjälpa till med där man köper dom.
Nästa statusuppdatering var att hon hade köpt fel torkare och om hon hade haft en karl så hade hon minsann inte behövt stå i 45 minuter för att hon inte kunde byta dom.
Men jösses!
Inget om att man inte kan byta vindrutetorkare, även om det också brukar vara en förklaring på förpackningen man köper om man nu inte kan be nån om hjälp.
Men hela grejen med att behöva en karl har jag aldrig förstått. Att vara eller göra sig beroeende av någon annan.
Eller bara det att en karl rent automatiskt skulle vara bättre på t.ex vindrutetorkare eller snickra eller vad det nu kan vara.
En bra kvinna reder sig själv eller fan det nu heter.
Jag stör mig lika mycket på dom som säjer att "han behöver en kvinna" i meningen att hon då ska städa och laga mat åt honom.
 
Not my cup of tea i alla fall.
2 kommentarer
Linnea

Håller med. Jag har en karl men brukar ändå be Måns på OK (där jag köper vindrutetorkare) hjälpa mig med monteringen då det tar så himla lång tid om jag ska göra det själv. Går himla bra det med!

Ann

Men alltså suck.. Jag kunde inte heller byta torkarblad när jag köpte min första bil, men som du säger så står det på förpackningen..