Dräggel

Men ÄNTLIGEN har det kommit lite snö. Underbara vackra snö.

Jodå Ebba mår mycket bättre, det verkar som att medicinen hon fick räckte, imorgon är det dags för kontakt med veterinären igen men hon äter som hon ska, hon ömmar inte vid tryck och hon luktar inte illa alls. Mycket positivt.

Annars känns det inte som att jag har så mycket att blogga om. Jag har kollat upp mina kusar och fått bekräftat att det inte är några större problem med dom. Stråla ska få skor på sina framfötter för att hon har gått och spänt sig i bogarna. Fast antagligen har hon även gått omkull eller nått så att hon har blivit justerad, vänster bogen hade flyttat på sig lite. Ingen smärta men snedhet och spänd som sagt.
Leffe är ju skruttig i kroppen men inget nytt under solen där. Ingen smärta hos honom heller. Fantastiska häst. För 4 år sen hade jag aldrig trott att jag skulle kunna få ha honom så här länge. Men tydligen gör jag ju nånting bra i alla fall.
I söndags var 19 åriga farbrorn på bus humör och stod och hoppade på stället då Anna skulle rida lektion. Knashäst.

Tycker att Equipage är en riktigt bra häst tidning.
Såg lite dressyr förra helgen från stockholms horse show och retade upp mig som bara den på kommentatorn som satt och sa att hästarna drägglar för att dom suger på bettet och det betyder att dom trivs. Vilket bullshit! Detta sa hon flera gånger. (Jag skulle vilja se henne stoppa in två tjocka järnpinnar i munnen och sen springa omkring och kröka på nacken och försöka låta bli att dregla och se hur nöjd hon känner sig...)
Equipage hade just en artikel om varför hästen skummar om munnen i senaste numret. Överlag så hade kusken Anders Eriksson mycket klokt att säja i det nummret. (Hette han så? Minne..)
Hästen kan säkert vara nöjd trots att den drägglar men det är ju definitivt inget tecken på att den den är det.
1 kommentar
Johanna

Skönt att hunden mår bättre.