Tandis

Jag har så mycket problem med mitt internet så jag tror jag blir tokig, nu funkar det ta i trä för tillfället iaf.

Igår var veterinär Anna Semren till mina hästar och kollade igenom deras munnar ordentligt. Mayans tänder var dom jag hade oroat mig för då jag vet sen tidigare att hon har tappat och är på väg att tappa fler tänder plus att hon haft lite problem att äta på senaste. Men det var mycket bättre än jag trott tack och lov, hon hade tom väldigt bra tänder för sin ålder på 19 år men lite gorm var det så nu äter hon metacam i några dagar plus att matte har fått order att borsta hennes framtänder för att rädda de som är kvar. Ha ha, borsta hästens tänder, ja nå väl.
Det är som tur var bara framtänder som trillat ut.

Skönt att äntligen ha en bra tandveterinär att tillgå. Det retar mig som attan att den som kollat tänder tidigare, som ska ha varit bra på tänder, inte alls har nämt att Stråla hade vargtänder! Dom ska såklart ut så fort som möjligt dessa otyg. Tur då att hon inte har gått så mycket med bett i alla fall. Nu är dom i alla fall väck och tösen får gå med helt bettlöst nu några veckor. Inga problem.
Jag fick mvg på mina bett, till Mayan iaf, Strålas var lite för stora men det visste jag.
Men jodå, jag anser nog att jag är relativt bra på att veta hur man ska få hästarna att må så bra som möjligt. Men man kan alltid lära sig något nytt och jag lyssnar väldigt gärna på kunniga människor.
Så nu har jag en stor saftig räkning som väntar på mig, plus att jag köpte ett nytt bett åt Stråla för fina 1000- lappen. Hå hå ja ja.

http://www.annasemren.dinstudio.se/news_6.html

Förresten så kom första snön i natt och vattnet fryser i slangen nu. Skit och elände. Nu väntar den tunga tiden att vara hästägare.

Leia saknas oss och tårar fälls varenda dag <3
3 kommentarer
Johanna

Jag blev också positivt överraskad av Anna när hon var ut & kollade Perles mun :)

Paula

Hon har varit här också och ryckt ut vargtänder (bl a). Får leva på makaroner resten av månaden, men så klart värt det :D.

Marie

NÄHÄ! Nu har du fel(jag är gift med en polis och han har godkänt glöggandet!) ;)



Men vad skönt att tänderna ändå var rätt ok, ibland blir man mörkrädd när man tänker tillbaka på vilka klåpare som varit i hästarnas munnar, nu är jag dock mycket nöjd med min noggranna veterinär:) Hade upp Anna en gång till Nettan, mysig tjej!