8/10

Tack för tanken kära ni.
Det är tomt utan gammeltant, det märks verkligen att det är någon som fattas oss.

Hon fick somna in i mattes famn men tyvärr inte som jag hade tänkt mig att det skulle bli fast ganska fint ändå.
Hon blev tvär dålig på söndan, fick äta köttfärsbiffar i bilen på väg till veterinären, lungt och stilla som att bara gå in och hälsa på hos någon, åt en sista biff och somnade.

Men jag måste ge en känge till veterinärer som trots att en avlivning bara är ännu ett rutin jobb för deras del måste förstå hur tungt det är för en matte eller husse att ta farväl av sin vän. Mitt i allt skulle jag skriva på papper och medan jag hade min armar omsligrade runt min snart döda vän så blev jag tillsagd att ta fram kortet och betala. Varför så satans okäkanslig? Ursäkta för att jag störde din söndag eller?
Trist. Papper och betalning kan man ta helst före eller annars efter, inte mitt under.

Och framförallt djursjukhuset i gammelstan dit jag ringde desperat ,ville egentligen inte att hon skulle behöva dö där hon får sån ångest av det stället. För det första så gick det inte att ringa deras jourtelefon från mobil med kontantkort (vilken panik om det skulle vara riktigt akut med bara mobilen tillgänglig) men sen så kostar bara samtalet 400 kronor. 400!!!!! Bara för att ringa. Nu kan man inte ens ringa och rådfråga nå mer. Satan vad arg jag är över det. Riktigt utnyttjande av oroliga djurägare med sjuka djur. Fy fan. Jag kommer att bojkotta gammelstads djursjukhus i framtiden.
2 kommentarer
Johanna

DÅLIGT att man ska börja betala när man har sista stunden med sitt djur, det kan dom väl för guds skull fixa efteråt, eller skicka en faktura!!!



400:- för rådfrågning?!

Bättre ringa Agria då, det kostar väl bara 25:-?

Mary-E vid Ishavets Port

Men vad F..??!! Tycker det låter anledning för bojkott, ja. Distriktarna tar inte gärna till sig mindre djur på jourtid (och går det via personliga kontakter så måste man ofta vänta och är det akut är det inte ett alternativ..)



400 för bara SAMTALET??! Inte kontantkort?? Jag blir så jävla provocerad.

Och så det med det nödvändiga papperna. Sånt ordnas före eller en lång stund efter. Helst före. Och så att man får vara ensam i ett rum med sitt djur efteråt. Veterinärer som känner in och förstår att vara mjuk och fin, och berättar vad som kommer att hända i vart steg. Djuret har det bra, det är matte och husse som behöver stöd och proffessionalitet för att hantera. Morr.



Öjebyn ligger ju längre bort men kanske ett alternativ? Vet inte deras villkor.

Jag fick ut distriktaren en söndagsförmiddag till min gamla hund, och så blev det kremaktoriet 1 mil bort efter det. De som lyckligtvis kunde ta emot oss med kort varsel på en helgdag. Min hunds aska kom tillbaka samma kväll, levererad vid dörren av kremaktorieägaren. Fantastiskt fint.



Tänker på er.